Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2018 05:55

Пучдемон покинув Фінляндію і зник в невідомому напрямку

Пучдемон покинув Фінляндію і зник в невідомому напрямку
Пучдемон зник в невідомому напрямку. Фото: Mir24.tv

Оголошений в розшук колишній глава Женералітета (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон покинув Фінляндію і про його місцезнаходження влада цієї країни не знає.

У Гельсінкі отримали від іспанської влади запит на екстрадицію колишнього глави Каталонії, який перебував на фінській території в останні кілька днів і Центральна кримінальна поліція в суботу повідомила, що приступить до нормального процесу депортації, "якщо Пучдемон буде знайдений", повідомив в суботу портал телерадіомовлення Yle, передає "Інтерфакс".

У той же час депутат парламенту Фінляндії Мікко Кярна, на запрошення якого Пучдемон знаходився в Фінляндії, повідомив, що колишній лідер Каталонії відправився в п'ятницю в Бельгію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Каталонії: Пучдемон відмовився очолити уряд

Кярна розповів, що він розмовляв в п'ятницю з Пучдемоном про його можливий арешт. Після цього вони прийшли до думки, що якщо ордер на арешт буде виданий фінській владі, каталонцю доведеться або зареєструватися у фінської влади, або покинути країну і виїхати до Бельгії.

"Пучдемон вибрав останнє, і, на мій погляд, це правильно. Процес видачі може тривати в Фінляндії довгий час, а це перешкодить йому продовжувати поширювати посили про демократію, права людини і ненасильства в світі", - сказав фінський парламентарій.

Європейський ордер на арешт Пучдемона і ряду інших каталонських політиків, які перебувають за межами Іспанії, видав суддя Верховного суду Іспанії Пабло Ліар. У Фінляндії запит прибув в ніч на суботу. Центральна кримінальна поліція була готова почати процес видачі Пучдемона, якби змогла затримати його до виїзду з країни. Пучдемон прибув до Фінляндії в четвер і його візит мав тривати до суботи включно.

За даними ЗМІ, п'ятеро каталонських політиків, в тому числі кандидат на пост глави Женералітета Жорді Туруль, вже арештовані.

Зараз ви читаєте новину «Пучдемон покинув Фінляндію і зник в невідомому напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути