Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 12:58

"Пригоди Аліси в Країні чудес" автор придумав на пікніку

"Пригоди Аліси в Країні чудес" автор придумав на пікніку
Сторінка з оригінального рукопису про пригоди дівчинки Аліси / Wikipedia

26 листопада 1862-го оксфордський математик 30-річний Чарльз Доджсон відіслав рукопис "Пригоди Аліси в Країні чудес" 10-річній Алісі Лідделл.

Доджсон, більш відомий під псевдонімом Льюїс Керролл, придумав цю історію одного разу на пікніку з юною Алісою і двома її сестрами, дітьми одного з його колег.

Доджсон був сином сільського священика. Він блискуче розбирався в математиці. Йому подобалося придумувати ігри. Сильно заїкався, за винятком розмов із дітьми. У нього було багато юних друзів, яким подобалися його фантастичні історії. Діти Лідделла вважали його розповіді про дівчинку, яка впала в кролячу нору, одними з найцікавіших, тож Аліса наполягла, щоб записав її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу про пригоди дівчинки в Країні чудес автор написав за рік

Під час відвідування Аліси Лідделл англійський письменник Генрі Кінгслі випадково помітив рукопис. Прочитавши, запропонував опублікувати.

Доджсон видав книгу під ім'ям Льюїс Керролл 1865 року за свій рахунок. Це одна з перших дитячих книг, написаних просто для розваги дітей, а не для їх навчання. Продовження книги "Аліса в Задзеркаллі" було опубліковано 1871-го.

Інші твори Доджсона - книга віршів "Фантасмагорія та інші вірші" і дитяча книга "Сильвія та Бруно" - не користувалися такою популярністю, як книги про Алісу. Доджсон помер 1898 року.

Зараз ви читаєте новину «"Пригоди Аліси в Країні чудес" автор придумав на пікніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути