середа, 03 серпня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Скандальний лист першої леді Ірландії про війну Росія використовує "по повній"

Скандальний лист першої леді Ірландії про війну Росія використовує "по повній"
Пропаганда схиляє Україну до переговорів – РНБО. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Пропаганда Російської Федерації схиляє Україну до переговорів через закордонних спікерів.

Останнім часом Кремль активно використовує іноземних політиків та намагається нав'язати світові думку, що він згоден на мирні переговори з Україною, повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони в Telegram 3 серпня.

"Посилаючись на заяву дружини президента Ірландії, кремлівські медіа пишуть, що "конфлікт в Україні триватиме, доки Москва та Київ не домовляться про припинення вогню". А через ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера Кремль намагається сповістити західне суспільство, що Росія готова сісти за стіл переговорів", – ідеться повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден готовий до переговорів із Кремлем

Такі маніпуляції із заявами окремих спікерів – елемент інформаційно-психологічної операції Росії, пояснили в РНБО. Її мета – створити навколо РФ імідж миролюбної країни.

"Агресор продовжує дезінформувати про схильність до миру, наголошуючи на підписанні мирної угоди про вивіз заблокованого українського зерна. Водночас Росія не припиняє обстрілювати населені пункти України та вбивати мирне населення", – наголосили в повідомленні.

Минулого тижня перша леді Ірландії Сабіна Гіґґінс написала скандального листа з критикою редакційної статті про війну. Вона закликала президентів Росії та України припинити вогонь. Каже, що бої триватимуть, доки світ не переконає Володимира Путіна та Володимира Зеленського "погодитися на припинення вогню та переговори".

Таким листом, вважають його критики, Гіґґінс поставила знак рівності між діями України та РФ. Сенатори від партій коаліційного уряду Ірландії висловили свою стурбованість.

Президента Ірландії Майкла Гіґґінса закликають "чітко висловити рішучу підтримку" Україні від імені ірландців.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний лист першої леді Ірландії про війну Росія використовує "по повній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути