Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2018 05:35

При зіткненні в секторі Газу постраждали 70 людей

При зіткненні в секторі Газу постраждали 70 людей
В секторі Газу знову сутички. Фото: Політ.ру

Під час протестів на кордоні Ізраїлю і Сектора Гази в результаті зіткнень з ізраїльськими військовими були поранені і застрелені близько 70 палестинців.

Зіткнення відбулися, коли палестинці зібралися близько ізраїльського кордону і почали кидати каміння в бік військових. В результаті ізраїльські силовики спробували придушити заворушення. Жертвами зіткнень стали щонайменше 15 палестинців. За словами ізраїльських військових, деякі з протестуючих відкривали по ним вогонь, штовхали до них палаючі шини і кидали горючу суміш. В Ізраїлі відзначили, що вісім з 15 загиблих були членами "Хамас", а ще двоє належали до інших військових угрупувань, повідомляє Reuters.

Як заявив президент Палестини Махмуд Аббас, відповідальність за насильство несе Ізраїль. За словами ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, його країна захищала свої суверенітет і громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили працювати в Ізраїлі

Акція протестів палестинців триває з 30 березня і триватиме до 15 травня. Учасники протесту встановили намети біля ізраїльського кордону довжиною в 65 км. У свою чергу, в Ізраїлі заявили, що розмістять на кордоні з сектором Гази більше 100 снайперів.

Зараз ви читаєте новину «При зіткненні в секторі Газу постраждали 70 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути