понеділок, 25 травня 2020 01:30

Президент Австрії відпочивав у ресторані, порушуючи карантин

Президент Австрії відпочивав у ресторані, порушуючи карантин
Президент Австрії порушив карантин. Фото: REUTERS

Поліція Австрії в ніч на неділю під час обходу застала президента країни Александера Ван дер Беллена в ресторані після офіційно дозволеного часу.

Він був у ресторані разом з дружиною. Як пояснив, "відволікся від спостереження через розмову і не помітив, як пролетів час", пише DW.

У зв'язку з обмеженнями, введеними в країні через коронавірус, усі ресторани, бари і кафе працюють до 23 години. Відвідувачам не дозволяється продовжувати сидіти за столиками і після цього часу, однак офіціантам заборонено їх обслуговувати.

"Коли поліція завітала в італійський ресторан "Sole", розташований у центрі Відня, на столику Ван дер Беллена і його дружини стояли напої. Саме це і було розцінено як порушення, за яке політик вибачився", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елітний київський клуб забув про карантин і влаштував гулянку

У своєму Twitter політик свою провину визнав. "Мені дуже шкода. Це була помилка", - наголошується в повідомленні. Також президент Австрії має намір відшкодувати можливий збиток власникові закладу.

У Києві поліція через порушення карантину закрила ресторан "Велюр", який пов'язують з нардепом фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком. А також заклади "Виноградний хутір", "Моншер" і "Фабіус".

Зараз ви читаєте новину «Президент Австрії відпочивав у ресторані, порушуючи карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути