вівторок, 21 вересня 2021 16:45

Прем'єр Джастін Трюдо переміг на виборах у Канаді

Прем'єр Джастін Трюдо переміг на виборах у Канаді
Прем'єр Джастін Трюдо вітає прихильників в Монреалі / REUTERS

Ліберальна партія канадського прем'єра Джастіна Трюдо перемогла на дострокових парламентських виборах. Він збереже посаду глави уряду.

49-річний Трюдо переобрали на третій термін у понеділок, 20 вересня. Він призначив вибори на два роки раніше терміну в надії на поліпшення позицій в парламенті. Розраховував, що канадці високо оцінять його боротьбу проти пандемії. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Канади прибули перші емігранти

З 2019 року Трюдо працює в уряді меншості. Його партія змушена співпрацювати з іншою меншою партією. Але попередні результати виборів практично не показали змін в розкладі сил у парламенті, у порівнянні з виборами 2019-го. Тому, очевидно, буде новий уряд меншості. Трюдо у владі з 2015 року.

Підхід лібералів у боротьбі з пандемією - накопичення рекордного рівня держборгу й величезний бюджетний дефіцит. Очевидно, він не зміниться. Трюдо, який перед виборами обіцяв десятки мільярдів доларів нових інвестицій, знову покладатиметься на підтримку меншої та лівішої партії "Нових демократів", які хочуть ще більше соціальних витрат.

Попередні результати показали, що в лібералів буде 155 мандатів у 338-містній Палаті громад. Для більшості треба мінімум 170 мандатів. У консерваторів 122 місця, а в "Нових демократів" - 26 місць. Зараз у лібералів 156 мандатів, у "Нових демократів" - 24.

Всі роки у владі уряд Трюдо активно виступає з підтримкою України й української армії.

Після мітингу на металургійному заводі в канадському місті Велланд 7 вересня антивакцинатори закидали Трюдо камінням. У промові він назвав противників вакцинації "маргінальними елементами", які не вірять у науку.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Джастін Трюдо переміг на виборах у Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути