пʼятниця, 18 червня 2021 06:06

Презентували безпілотний електричний літаючий "болід"
7

 Безпілотний літаючий «болід» Alauda Mk3 / Alauda Aeronautics
 Безпілотний літаючий «болід» Alauda Mk3 / Alauda Aeronautics
 Безпілотний літаючий «болід» Alauda Mk3 / Alauda Aeronautics
 Безпілотний літаючий «болід» Alauda Mk3 / Alauda Aeronautics
 Безпілотний літаючий «болід» Alauda Mk3 / Alauda Aeronautics

В Австралії презентували гоночний літаючий безпілотний електромобіль для майбутніх перегонів Alauda Mk3.

Перші польоти-випробування провели в австралійській пустелі під наглядом Управління безпеки цивільної авіації Австралії CASA. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядатиме автомобіль-літак. Коли випустять

Це апарати типу eVTOL або "електричного вертикального зльоту і посадки" - тип літака, який використовує електрику для зависання, зльоту і вертикальної посадки. Технологія з'явилася завдяки досягненням в області електричних двигунів, акумуляторів, електронних контролерів і росту потреб в аеротаксі. Приклади розробляються такими компаніями, як Boeing і Airbus, а також НАСА.

Успішне виконання польотів означає, що гран-прі безпілотних електромобілів відбудуться вже в цьому році в трьох місцях у світі, які незабаром назвуть.

Компанія-розробник заявляє, що в перегонах візьмуть участь елітні пілоти з авіації, автоспорту і кіберспорту, які будуть віддалено пілотувати єдиний в світі гоночний електромобіль з вертикальним зльотом і посадкою Alauda Mk3.

Пілоти будуть дистанційно керувати пристроями в перегонах по повітряних трасах з віддаленим управлінням і доповненою реальністю. Глядачі зможуть дивитися онлайн.

Компанія Alauda Aeronautics вважає, що перегони прискорять появу новітніх повітряних "болідів" типу eVTOL. Новітні технології, які застосували при розробці Alauda Mk3, за прогнозами Morgan Stanley, до 2040-го будуть коштувати $1,5 трлн. Вони вже мають перспективи застосування в авіаційній логістиці та віддаленому медичному обслуговуванні, а також можуть допомогти звільнити міста від заторів за допомогою повітряних таксі.

Два роки тому в 2019-му підприємець Метью Пірсон заявив про прагнення створити першу в світі гоночну серію електричних літаючих автомобілів. Зараз Пірсон і його команда оголосили про перші польоти літаючого гоночного електромобіля - дистанційно пілотованого Alauda Mk3.

Зараз ви читаєте новину «Презентували безпілотний електричний літаючий "болід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути