Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 05:55

Повідомили коли збираються оголосити Трампу імпічмент

Повідомили коли збираються оголосити Трампу імпічмент
Трампу збираються оголосити імпічмент. Фото: Reuters

Лідери Демократичної і Республіканської партій в Сенаті США домовилися відстрочити процес імпічменту екс-президента Дональд Трампа на два тижні.

"Протягом цього періоду Сенат продовжить займатися іншими справами для американського народу, такими як висування кандидатур до Кабінету міністрів і законопроєкт про допомогу по Covid-19, який забезпечить полегшення мільйонам американців, які страждають під час цієї пандемії", - сказав лідер сенатської більшості, демократ Чак Шумер в залі засідань Сенату, повідомляє Reuters.

Судовий процес по імпічменту Трампа почнеться в понеділок, 8 лютого. Це рішення позитивно оцінив головний республіканець Сенату Мітч Макконнелл, який наполягав на тому, щоб екс-президенту було надано два тижні на підготовку захисту у справі про імпічмент.

Група парламентарів, яка керувала процесом імпічменту в Палаті представників, передасть свою досудову записку в Сенат, а команда захисту Трампа відповість на звинувачення 2 лютого. Кожна сторона надасть відповідь на ці документи 8 лютого. Розгляд питання буде винесено в Сенат 9 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали розмір президентської пенсії Трампа

14 січня стало відомо, що Палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила резолюцію про імпічмент президента Дональда Трампа. Звинувачення містить єдину статтю - підбурювання до заколоту.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили коли збираються оголосити Трампу імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути