Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 12:17

Понад мільярд людей можуть стати біженцями

Понад мільярд людей можуть стати біженцями
Табір для біженців в Нігері, 2019 рік / Getty Images

До 2050-го мігрувати змушені будуть 1,2 млрд людей. Причинами цього є постійний високий приріст населення, брак доступу до води та їжі, збройні конфлікти. Такі дані дослідження Інституту економіки та миру.

Інститут опублікував щорічний звіт "Реєстр екологічних загроз". Опирається на дані ООН та інших міжнародних організацій. Про це пише Rzeczpospolita.

У звіті йдеться, що до 2050-го населення зросте до 10 млрд осіб із теперішніх 7,8 млрд. Це призведе до росту регіональних конфліктів за ресурси і змусить стати біженцями 1,2 млрд людей із Чорної Африки (на південь від Сахари. – Gazeta.ua), Середньої Азії і Близького Сходу. 2019-го з цих причин 30 млн людей стали вимушеними мігрантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Італії загорівся човен з біженцями, є загиблі

"Масова міграція призведе до величезної кількості біженців, які рушать в напрямку найбагатших країн", - заявив засновник Інституту економіки та миру Стів Кілледі.

Найбільші екологічні загрози існують у найменш безпечних країнах. Там роками тривають війни і конфлікти - Афганістан, Ірак, Чад, Індія, Пакистан. У 31 країні живе понад 1 млрд людей. Через розвал інституцій місцева влада не здатна впоратися з екологічними чи іншими викликами. Це змушує людей втікати з рідних домівок.

До 2040-го 5,4 млрд людей у 59 країнах, а це більшість населення планети, відчуватимуть брак питної води. Зокрема, проблеми стосуються Індії та Китаю, де зараз живуть 2,8 млрд людей, тобто 36% населення Землі.

Зараз ви читаєте новину «Понад мільярд людей можуть стати біженцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути