неділя, 04 квітня 2021 01:51

Поліція заарештувала члена королівської сім'ї через спробу держперевороту

Поліція заарештувала члена королівської сім'ї через спробу держперевороту
Колишнього наслідного принца Хамзу бен Хусейна і декількох високопоставлених офіцерів відправили під домашній арешт. Bassem Awadallah PHOTO / ROSLAN RAHMAN

У Йорданії за спробу державного перевороту заарештували члена королівської сім'ї Шерифа Хасана бен Заїда і колишнього радника короля Абдалли II, ексміністра фінансів Бассама Авадаллу. З міркувань безпеки затримали ще кілька людей.

Затримання відбулося в місті Амман, столиці Йорданії. Правоохоронці розкрили "змову з метою відсторонення від влади Абдалли II". Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Заїд – далекий родич короля Абдалли II. Його братом був Алі бін Заїд, офіцер розвідки, вбитий разом з сімома оперативниками ЦРУ у 2010 році в результаті вибуху терориста-смертника в Хості, Афганістан. Колишнього наслідного принца Хамзу бен Хусейна і декількох високопоставлених офіцерів відправили під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може бути причетна до військового перевороту в М'янмі

Але, через кілька годин, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал-майор Юсеф Хунейті повідомив, що насправді це не так. За його словами, принц не перебуває під домашнім арештом чи під вартою. Він зазначив, що триває розслідування щодо спроби здійснення державного перевороту. Про результати оголосять пізніше "з повною прозорістю і ясністю". Держдепартамент США заявив з цього приводу, що король Абдалла є "ключовим партнером" США.

Вранці 1 лютого військові захопили владу в М'янмі - країні, раніше відомій як Бірма. Вони заарештували фактичну лідерку країни Аун Сан Су Чжі, президента Він М'їна та інших цивільних керівників. Запровадили надзвичайний стан терміном на рік. Лідери західних країн засудили переворот.

Дії силовиків викликали хвилю протестів, які військовий режим жорстко придушує. У ході акцій гинуть люди. Серед них жінки і діти.

Зараз ви читаєте новину «Поліція заарештувала члена королівської сім'ї через спробу держперевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути