четвер, 28 лютого 2019 22:44

Показали найдавнішу тату-машинку

  Невеликий інструмент з ручкою з гілки чагарнику і голкою від кактуса був виготовлений близько двох тисяч років. Фото: Bob Hubner
Невеликий інструмент з ручкою з гілки чагарнику і голкою від кактуса був виготовлений близько двох тисяч років. Фото: Bob Hubner

Археологи Університету штату Вашингтон в західній частині Північної Америки знайшли найстарішу машинку для татуювання.

Невеликий інструмент з ручкою з гілки чагарнику і голкою від кактуса був виготовлений близько двох тисяч років тому представниками індійської культури анасазі, також відомими як предки Пуебло, пише sciencedirect.com.

Антрополог Ендрю Гіллрет-Браун випадково натрапив на інструмент розміром з ручку, коли проводив інвентаризацію археологічних матеріалів, які зберігалися на складі більше 40 років.

Перш найраніші знахідки тату-машинок датувалися між 1100 і 1280 роком нашої ери. Ця тату-машинка вважається найстарішою.

Інструмент складається з майже девятисантиметровой дерев'яної ручки, зробленої з гілки чагарнику Rhus trilobata, з'єднаної в кінці розділеними листям юки з двома паралельними шипами кактуса, пофарбованими в чорний колір на їх кінчиках. Залишки татуювальних пігментів на кінчику зацікавили вченого, який швидко розпізнав в знахідці інструмент для нанесення таких малюнків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі довели, що татуювання призводить до складних хвороб

Найбільш болючі зони для нанесення татуювань - ребра, верхня частина стопи, внутрішня сторона рук від пахвової западини до кисті, груди та голова.

Зменшити неприємні відчуття під час тату-сеансу допоможе вживання питної води, а також спілкування з майстром.

Зараз ви читаєте новину «Показали найдавнішу тату-машинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути