субота, 05 грудня 2020 15:20

Побудували першу у світі авторозв'язку на дні Атлантичного океану
3

Тунель Естуройартуннлінн почали споруджувати 2017-го. Сполучить острів Стреймой із двома частинами острова Естуроя, розділеними невеликим затокою. Складатиметься з трьох окремих доріг. Вони будуть з'єднуватися за допомогою кругової розв'язки
Фото: eurointegration.com.ua
Тунель Естуройартуннлінн почали споруджувати 2017-го. сполучить острів Стреймой із двома частинами острова Естуроя, розділеними невеликим затокою. Складатиметься з трьох окремих доріг. Вони будуть з'єднуватися за допомогою кругової розв'язки
Тунель Естуройартуннлінн почали споруджувати 2017-го. сполучить острів Стреймой із двома частинами острова Естуроя, розділеними невеликим затокою. Складатиметься з трьох окремих доріг. Вони будуть з'єднуватися за допомогою кругової розв'язки

На Фарерських островах відкриється підводний автомобільний тунель із круговою розв'язкою - першою у світі на дні Атлантичного океану. Побудували за 3 роки.

Тунель Естуройартуннлінн з'єднає 2 найбільші острови архіпелагу - Стреймой і Естурой - мережею завдовжки 11,2 км. Скоротить час у дорозі між столицею Торсгавном і Рунавіком з 1 год. 14 хв. до 16 хв. Запуск заплановано на 19 грудня, повідомляє "Європейська правда".

Тунель складатиметься з трьох окремих доріг. Найнижча точка розташована на позначці 187 метрів нижче рівня моря. Для забезпечення безпеки найкрутіший ухил становить не більше 5%.

17 грудня має відбутися пробний запуск за участю аварійних служб.

На кільцевій розв'язці в центрі мережі розмістять скульптури і спеціальне освітлення фарерського художника Трондура Патурссона.

Проїзд тунелем буде платним. Для легкового автомобіля коштуватиме 75 данських крон в один бік - близько 12 євро. Місцеві жителі можуть придбати абонемент, який зробить проїзд дешевшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готель під водою: відкрили найглибший у світі басейн

Після введення в експлуатацію тунель на Фарерах стане другим за довжиною у світі, прокладеним під водою, після тунелю Рифаст у Норвегії.

Нині будують ще один, який з'єднує острови Сандой і Стреймой.

Зараз ви читаєте новину «Побудували першу у світі авторозв'язку на дні Атлантичного океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути