пʼятниця, 13 липня 2018 10:39

Пістолети, консерви і 125 скелетів - знайшли братську могилу Першої світової
21

"Пагорб 80" став найбільшою братською могилою, відкритою з 2009 року
Фото: Daily Mail
"Пагорб 80" став найбільшою братською могилою, відкритою з 2009 року
"Пагорб 80" став найбільшою братською могилою, відкритою з 2009 року
"Пагорб 80" став найбільшою братською могилою, відкритою з 2009 року. На фото - сигнальний пістолет Webley & Scott
"Пагорб 80" став найбільшою братською могилою, відкритою з 2009 року

Скелети близько 125 солдатів Першої світової війни знайшли у 101-річній траншеї часів Першої світової в районі бельгійського Іпра.

Експерти вважають, що приблизно 100 загиблих є німцями. Більшість із них загинули від вогню під час першої битви у Іпрі в листопаді 1914 року. Інші скелети належить британцям, французам та мешканцям південної Африки. Більшості з них було 15 років або менше, повідомляє Daily Mail.

Траншея знаходиться на вершині пагорба біля села Вішшате в районі Іпра у Фландрії. Вона чудово збереглася, говорять науковці. Район, де знаходять рештки, займає площу двох футбольних полів. Науковці говорять, що поховання є свідченням "пекла на землі".

Поруч з тілами знайшли шоломи, гвинтівки, боєприпаси, прожектори, пляшки для води, кухонне начиння, кавові горнята, годинники, значки для головних уборів, зубні щітки та консерви. Поховані релігійні реліквії включають розп'яття, розарії та статую Марії Магдалини. Подібні культові предмети уже знаходили в німецьких братських могилах. Вони свідчать про сильні релігійні переконання, які мали баварські солдати, кажуть експерти.

Це найбільше масове поховання на Західному фронті, відкрите з 2009 року. Тоді у Фуртелах у Франції виявили 250 тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали могилу охоронця переправи через Дніпро

"Пагорб 80" - так він значився у військовій документації - біля бельгійського села Вішшате був німецьким форпостом з кінця 1914-го до 7 червня 1917 року. Тоді його захопили англійці під час битви при Мессіні. Оскільки німці займали цю позицію так довго, то змогли побудувати мережу укріплених окопів. Для багатьох німецьких солдатів "Пагорб 80" став домом, розповідають історики.

У селі Нікольське Донецької області виявили останки 10 солдатів вермахту, які загинули в роки Другої світової війни. Людські кістки на своєму городі відкопав місцевий житель.

Зараз ви читаєте новину «Пістолети, консерви і 125 скелетів - знайшли братську могилу Першої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути