Ексклюзиви
середа, 20 червня 2018 09:02

"Первый канал" позбувся 2 коментаторів після згадки про Навального

"Первый канал" позбувся 2 коментаторів після згадки про Навального
Леонід Слуцький почав тренувати голландський "Вітесс". Фото: sportsdaily.ru

Колишній тренер збірної Росії з футболу Леонід Слуцький більше не коментуватиме матчі Кубка світу з футболу на "Первом канале".

Про це пише "Новая газета".

"На жаль для мене, я закінчую свою роботу на "Первом канале", тому що необхідно приступити до іншої діяльності", - повідомив Слуцький.

Офіційною причиною називають нову роботу Слуцького - він починає тренувати голландський клуб "Вітесс" і їде на передсезонні збори. 22 червня у команди починається медичний огляд.

Однак зняття коментатора з трансляцій турніру пов'язують зі згадуванням у прямому ефірі опозиційного політика Олексія Навального. 17 червня, коментуючи матч Мексика - Німеччина, журналіст Кирило Дементьєв зазначив, що німецьким футболістам необхідно "показувати навальний футбол". У відповідь Слуцький пожартував: "Навальний грає в футбол? Цікаво було б глянути".

Вважається, що ім'я Навального заборонили вимовляти в ефірі "Первого канала", розповідати про політика можна тільки з негативного боку.

Після Навального з каналу пішов журналіст Василь Уткін, який також коментував матчі КС-2018. Напередодні він написав пост у Telegram, де розкритикував президента РФ та керівництво каналу за заборону вживати прізвище Навального. А також, що на це реагує громадськість та експерти.

"Мене постійно дивує велика увага до маячні. Тобто ось до чогось дуже примітивного, на чомусь концентрується увага великої кількості розумних зазвичай людей. Серед іншого це згадки про Навального. Будь-який коментар будь-якого, найбільш глибокодумно інтерв'ю ВВП (Володимира Путіна. - Gazeta.ua) супроводжується ревною фіксацією того, щоб Навального не згадувати. І що в цьому, власне? Як риторична фігура, спосіб не вимовити - маневр найпростіший. Тролінг, доступний восьмикласнику. Але аудиторія ведеться", - написав журналіст.

"Ефект від вимовляння слова "Навальний" в ефірі "Первого" викликає ту ж реакцію, що слово "піпіська" в дитячому садку", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У квартирі футболіста російського клубу знайшли тіло вболівальника

Олексій Навальний прокоментував новину про звільнення Слуцького.

"Мені дуже шкода", - написав він у Twitter.

У Москві вболівальника з Колумбії, який приїхав на Кубок світу з футболу-2018, обікрали більш як на $760 тис. Це найбільша крадіжка на мундіалі в Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Первый канал" позбувся 2 коментаторів після згадки про Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути