Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2018 13:31

Перший у світі лайнер, який працює на скрапленому газі, спустили на воду

Перший у світі лайнер, який працює на скрапленому газі, спустили на воду
Перший у світі лайнер що працює на газі спустили на воду. Фото: twitter.com/aida

Перший у світі круїзний лайнер, який працює на скрапленому газі (СПГ), спустили на воду в місті Папенбург, що в Німеччині.

Судно, AIDAnova довжиною 337 м має понад 2,6 тис. кают. Відправиться у перший рейс 2 грудня цього року із міста Гамбург, передає Бизнес цензор.

Замовив будівництво лайнера оператор круїзних суден Aida. Таких суден буде 3, а в будівництво лайнерів інвестували понад 3 млрд євро.

Тим часом Німецький союз охорони природи Nabu стурбований забрудненням повітря через розвиток круїзного туризму. СПГ вважається менш шкідливим для навколишнього середовища, ніж дизельне паливо. Однак подальше просування в сфері кліматичної політики "не тільки з питання підтримки чистоти атмосфери" стане можливим, якщо газ буде отримано з поновлюваних джерел, заявив експерт Nabu Дітмар Олігер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив унікальний складний рюкзак-каяк

Організація обурена тим, що 2018-го на ринку, як і раніше, представлені кораблі, розраховані на "важке" паливо і не використовують ефективні новітні технології у вирішенні проблеми вихлопних газів. Зокрема, багато суден не обладнані фільтрами для дрібних відходів сажі.

Союз закликає заборонити вхід "брудних суден" до європейських портів. На думку експертів організації, це дозволить "деякою мірою подолати загрозу для здоров'я місцевих жителів і чутливих екосистем".

Українці презентували вертоліт для пошукових, рятувальних і воєнних місій.

Зараз ви читаєте новину «Перший у світі лайнер, який працює на скрапленому газі, спустили на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути