четвер, 11 квітня 2019 02:51

ПАРЄ проголосувала проти повернення Росії

ПАРЄ проголосувала проти повернення Росії
ПАРЄ вирішила не знімати санкції з Росії. Фото: Сегодня

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи". Вона містила норми, які мали зняти санкційний тиск з Російської Федерації. Проте перед голосуванням небезпечні правки прибрали.

За документ, який готував проросійський дипломат Тіні Кокс (Нідерланди) і чиї положення на користь Росії виключили, проголосували 105 членів ПАРЄ, 30 – проти, 16 утрималися, повідомляє "Європейська правда".

Замість чинної санкційної процедури пропонували ввести іншу – складнішу за механізмом запровадження. Складну процедуру таки запровадять, але вона існуватиме паралельно із чинним алгоритмом введення санкцій. Також ПАРЄ зберегло за собою право самостійно вводити санкції проти Росії.

Росія заявила, що розглядає можливість виходу з Ради Європи, якщо права її делегації в Парламентській Асамблеї (ПАРЄ) не відновлять до виборів генерального секретаря організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили про успішність санкцій проти Росії

У 2018 році ПАРЄ відмовилася голосувати за зміну санкційних правил щодо Росії і відклала це питання на 2019 рік. Тому Росія не змогла поновити своєї участі в організації до кінця 2018 року. Натомість у РФ вважають, що в організації немає майбутнього без Росії.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ проголосувала проти повернення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути