Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 09:59

Отруєний "Новачком" британець хоче відсудити у Росії 1 млн фунтів

Отруєний "Новачком" британець хоче відсудити у Росії 1 млн фунтів
Чарльз Роулі. Фото: Обозреватель

Потерпілому від отруєння отрутою "Новачок" британцеві Чарльзу Роулі слід судитися з владою його країни в тамтешньому суді, а не намагатися відсудити у Росії £1 млн, вважає посольство РФ у Британії.

Британця з супутницею торік госпіталізували у Еймсбері: Стерджес незабаром померла, а Роулі вижив, але отримав довготривалі проблеми зі здоров'ям. Газета Daily Mirror з посиланням на адвоката потерпілого написала, що він нібито планує подати на РФ до суду, щоб витребувати £1 млн компенсації, повідомляє анонімний представник посольства РФ у Британії.

"Щодо гіпотетичного позову до Росії, то нагадаємо, що через принцип суверенної рівності держава Росія непідсудна судам держави Великої Британія, і навпаки", - заявив дипломат.

Лондон "вперто відмовив" Москві, що "хотіла співпраці" у розслідуванні справи про отруєння "Новачком" у Англії, і перевів акцент на британську владу.

"Тримаючи потерпілого в невіданні щодо обставин його власного отруєння, Лондон із усією очевидністю порушує його права", - заявив співробітник дипмісії РФ у Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верхівка російського ГРУ влетіла на санкції від ЄС

30 Червня 2018-го в Еймсбері, графство Вілтшир, Британія, Стерджесс і Роулі отримали отруєння "Новачком". 8 липня перша померла. З'ясувалося, що знайдений на вулиці флакон жінка прийняла за парфуми і нанесла його вміст на руки та обличчя. Еймсбері розташований за 11 км від Солсбері, де в березні спецслужби РФ намагалися вбити колишнього подвійного агента ФСБ Сергія Скрипаля; слідство вважає, що "Новачок" агенти ГРУ проносили саме в тому флаконі, а потім просто викинули його. Росія все відкидає.

Зараз ви читаєте новину «Отруєний "Новачком" британець хоче відсудити у Росії 1 млн фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути