неділя, 18 березня 2018 15:53

Отруєння Скрипаля: британські енергокомпанії попередили про російські кібератаки

Отруєння Скрипаля: британські енергокомпанії попередили про російські кібератаки
Британські енергокомпанії попередили про можливі російські кібератаки в зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ Скрипаля та його доньки. Фото - thetimes.co.uk

Енергокомпанії попередили про можливі російські кібератаки в зв'язку з отруєнням Скрипаля
Керівники британських спецслужб попередили ключові енергетичні компанії про необхідність підвищити безпеку на тлі побоювань російської кібератаки.

Представники Національного центру кібербезпеки (NCSC) надали поради компанії The National Grid, яка займається поставками електрики і газу в Англії та Вельсі, як покращити свій захист, щоб запобігти відключенню енергії.Про це повідомляє The Times.

Компанії із постачання електроенергетики, газу та води, атомна електростанції Селлафілд, департаменти Уайтхолла та лікарні були попереджені про ймовірну підготовку підтримуваної Кремлем хакерської атаки після отруєння у Солсбері.

Чиновники NCSC повідомили ключовим організаціям, що вони можуть зіткнутися зі спробами викрадення даних платників податків та пацієнтів або атаками, що можуть зупинити роботу їхніх сайтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія видворила британських дипломатів з країни

"Вони контактують з усіма критичними національними операторами інфраструктури. Вони були на зв'язку з керівництвом The National Grid", - сказав один із урядовців у розмові з виданням.

Директор з операцій NCSC підтвердив цю інформацію.

"Цілком вірно, що ми даємо поради секторам щодо захисту від кібератак. Ми пильно стежимо за кіберзагрозами, звідки б вони не надходили, і готові захищатись від них", - повідомив він.

Великобританія відповіла відмовою на запит Росії про надання доступу до екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які знаходиться в лікарні після отруєння нервово-паралітичною речовиною, заявили в посольстві РФ в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: британські енергокомпанії попередили про російські кібератаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути