субота, 17 березня 2018 05:49

Омбудсмен РФ звернулася до ООН з проханням вплинути на Україну і дозволити росіянам голосувати 18 березня

Омбудсмен РФ звернулася до ООН з проханням вплинути на Україну і дозволити росіянам голосувати 18 березня
Росія просить ООН вплинути на рішення України. Фото: Радіо Свобода

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася в ООН, Раду Європи та ОБСЄ з проханням вплинути на українську владу і забезпечити громадянам Росії на території України голосування на виборах президента РФ.

"Прошу вас втрутитися в цю ситуацію і спонукати українську владу забезпечити виборчі права російських громадян на території країни", - зазначила Москалькова, йдеться на офіційному сайті омбудсмена.

За її словами, "обурливий той факт", що заяву про недопуск росіян до виборів президента Росії зробив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який є "членом всіх основних міжнародних договорів і організацій з прав людини".

"Розцінюю цю позицію міністра внутрішніх справ України як кричуще порушення норм міжнародного права про право на участь у виборах без обмежень, визначених Загальною декларацією прав людини, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та іншими міжнародними інструментами та деклараціями", - додала Москалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії обурені рішенням України про недопуск росіян на вибори

18 березня до дипустанов РФ в Україні для голосування допускатимуть виключно осіб з дипломатичним статусом. Для голосування громадян Росії - ні. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив тимчасово повіреному у справах Російської Федерації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен РФ звернулася до ООН з проханням вплинути на Україну і дозволити росіянам голосувати 18 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути