субота, 24 липня 2021 08:01

О'Генрі вийшов із тюрми

О'Генрі вийшов із тюрми
Молодий О'Генрі в Остіні / Austin History Center, Austin Public Library

24 липня 1901 року американського оповідача Вільяма Сіднея Портера, також відомого як О'Генрі, звільнили з в'язниці. Він відсидів за гратами три роки за розтрату коштів з банку в Остіні.

Щоб уникнути ув'язнення, Портер втік від правосуддя і сховався в Гондурасі, але повернувся, коли його дружині, яка все ще перебувала у США, поставили діагноз невиліковної хвороби. Він потрапив до в'язниці і почав писати розповіді, щоб підтримати свою маленьку дочку, поки сидів у тюрмі.

Після звільнення Портер переїхав в Нью-Йорк і працював в газеті New York World. З 1903 по 1906 рік писав по одному оповіданню в тиждень. У 1904 році був опублікований його перший збірник оповідань "Королі та капуста". Його другий збірник "Чотири мільйони" 1906 року, містив одне з його улюблених оповідань "Дари волхвів" про бідну пару, в якій кожен жертвує своїм найціннішим майном, щоб купити подарунок для іншого.

Додаткові збірники з'явилися в 1906 і 1907 роках, і дві збірки в рік публікувалися в 1908 році - за трохи більше року до смерті в 1910 році.

О'Генрі спеціалізувався на розповідях про простих людей, які часто закінчуються несподіваним поворотом. Незважаючи на популярність, майже 300 опублікованих оповідань, він провадив важке життя, борючись з фінансовими проблемами і алкоголізмом до самої смерті. Помер 47-річним.

Зараз ви читаєте новину «О'Генрі вийшов із тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути