Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2021 11:23

Руйнівний землетрус забрав життя майже 2400 людей

Руйнівний землетрус забрав життя майже 2400 людей
Наслідки землетрусу на Тайвані / Wikimedia Commons

Землетрус на Тайвані 21 вересня 1999 року забрав життя близько 2400 осіб, завдав збитків на мільярди доларів і залишив без даху близько 100 тис. осіб. Це був найбільший землетрус на Тайвані після стихії 1935-го, яка забрала життя 3200 осіб.

О 1:47 21 вересня острівна держава прокинулася від підземних поштовхів силою 7,6 бала. Епіцентр був у центральній частині острова. Дороги перекосилися, річки відхилилися від зсувів, що призвело до імпровізованого утворення озер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країну накрив потужний землетрус: є загиблі й поранені

Будівлі по всьому острову виявилися частково або повністю зруйновані. Повністю зруйнований 12-поверховий готель у столиці Тайбеї. Зруйнувалася 14-поверхова будівля в Дунша. Землетрус виявив, що під час будівельного буму в 1990-х було багато неякісного житла. Найбільше постраждав район Тунгші, де була пошкоджена практична кожна будівля, а 60 тис. жителів залишилися без електрики й води.

У столиці відбулося багато пожеж. Оскільки землетрус спричинив вертикальне зміщення землі на висоту до 12 м в деяких місцях, у сільській місцевості раптово утворилися нові невеликі пагорби.

З тисячами загиблих у моргах країни бракувало морозильних камер, щоб умістити тіла. Наметові містечка виникли на полях і в парках, тому що багато людей боялися перебувати в будівлях, доки тривали підземні поштовхи. За кілька місяців після землетрусу сталося ще понад 8 тис. поштовхів.

Подальше будівництво на Тайвані перебуває під більш пильним наглядом, щоб гарантувати, що майбутні землетруси не спричинять таких великомасштабних руйнувань і загибелі людей.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівний землетрус забрав життя майже 2400 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути