Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 15:15

Ображені колишні дедалі частіше постять відверті фото

Ображені колишні дедалі частіше постять відверті фото
Ілюстративне фото / Reuters

У Великій Британії вирішують, як боротися з "порнопомстою". Це коли партнери публікують в мережі оголені фото та порнографічні відео людей, з якими вони більше не в стосунках.

Кількість таких випадків суттєво зросла під час карантину. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схожа на ляльку Барбі британка розповіла, хто оплатив її пластику

Від початку року в Британії зафіксовано 2050 заяв на урядову гарячу лінію допомоги. Це на 22% більше за аналогічний період минулого року. Чиновники бояться, що така помста стає нормою серед ображених партнерів у колишніх парах.

Поширення порнографічних матеріалів без згоди інших учасників незаконне в Англії, Шотландії та Уельсі останні 5 років. Дві третини з тих, хто звертається на гарячу лінію, жінки.

Недавні дослідження показали, що кожна 7-ма жінка після розставання отримує погрози про поширення відповідних відвертих зображень.

Протидією займається державна "Східно-західна мережа навчання" при "Британському центрі безпечнішого інтернету". Там домоглися цьогоріч видалення 22,5 тис. знімків із мережі - 94% із тих, про які заявили жертви.


"Поширення приватних фото сексуального характеру чи погроза зробити це – форма насильства, яка особливо шкодить молодим жінкам. Це те саме, що насилля у реальному житті", - заявила представниця організації, що бореться проти домашнього насильства, "Допомога жінкам" Люсі Хедлі.

Фоламі Прегайє стала жертвою "порнопомсти", коли її колишній партнер виклав відверті фото в інтернеті. За це його засудили до пів року умовно. Жінка створила сайт "Жертви інтернет-злочинів: говоріть!", щоб емоційно підтримати тих, хто теж постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Ображені колишні дедалі частіше постять відверті фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути