середа, 14 лютого 2018 04:00

Нетаньяху можуть офіційно звинуватити в корупції та шахрайстві

Нетаньяху можуть офіційно звинуватити в корупції та шахрайстві
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Фото: AFP

Поліція Ізраїлю зібрала достатньо доказів, щоб пред'явити звинувачення у корупції, шахрайстві і зловживанні довірою прем'єр-міністру країни Біньяміна Нетаньяху.

Про це повідомляє Reuters.

"Матеріали передані в прокуратуру разом з рекомендацією, яка не має юридичної сили для прийняття остаточного рішення, від якого залежатиме політичне майбутнє глави уряду", - йдеться в повідомленні.

Перша справа, так звана "справа 1000", стосується дорогих подарунків, які Нетаньяху нібито отримував від представників ділових кіл. В обвинуваченні фігурують голлівудський продюсер з Ізраїлю Арнон Мільчин і австралійський підприємець Джеймс Пакер.

Майже 10 років Нетаньяху отримує від них дорогі подарунки у вигляді прикрас і шампанського. Їх ціна складає більше мільйона шекелів (280 тис. доларів). Адвокати Нетаньяху заявляють, що подарунки були просто символами дружби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Ізраїлю влаштували масштабний протест проти корупції

Друга справа ("справа 200") звинувачує прем'єр-міністра в спробах домовитися з власником одного з найбільших в країні видавничих домів "Едіот Ахронот" про позитивне висвітлення діяльності уряду. За версією поліції, в обмін Нетаньяху пропонував прийняти закон, який би обмежував можливості основного конкурента видавництва — безкоштовної щоденної газети "Ісраель ха-Йом".

Сам прем'єр-міністр заперечує всі звинувачення, проте кілька разів піддавався допитам з боку поліції з початку 2017 року. Розслідування тривало більше року.

За підсумками дослідження 2016 року "Індекс сприйняття корупції" міжнародної організації Transparency International Ізраїль входить в 30 лідерів серед 176 країн (28 місце). Україна піднялася на два бала, посівши 131 місце.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньяху можуть офіційно звинуватити в корупції та шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути