понеділок, 13 серпня 2018 14:11

"Не будемо розраховуватися американськими доларами" - Росія відреагувала на заяву США

"Не будемо розраховуватися американськими доларами" - Росія відреагувала на заяву США
Ми знизили до мінімуму і будемо далі скорочувати наші вкладення в американську економіку, - міністр фінансів РФ Силуанов. Фото: REUTERS

Росія у відповідь на нові санкції США продовжить позбуватися від американських цінних паперів і збільшувати розрахунки в національних валютах. Як заявив перший віце-прем'єр РФ, міністр фінансів Антон Силуанов вкладення в американську економіку вже знижені до мінімуму. Про це повідомляє "Комерсант".

"Ми знизили до мінімуму і будемо далі скорочувати наші вкладення в американську економіку, в американські цінні папери, будемо більше здійснювати розрахунки не в американських доларах, а в національній валюті і в інших валютах, в тому числі в європейській валюті", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зробив серйозну заяву проти ФБР і Мін'юсту

За його словами, можливе введення санкцій проти російських держбанків не створить серйозних проблем для економіки.

"Ми бачимо, що зараз підготовлений черговий пакет санкцій, який зачіпає російські підприємства, російську економіку. Найбільш чутливі точки цього пакета в тому, щоб ввести певні обмеження на державні банки або на один державний банк. Це, звичайно, неприємно, але не смертельно", - сказав він.

13 серпня курс долара на відкритті торгів на Московській біржі перевищив позначку в 68 рублів і досягнув максимального рівня з квітня 2016 року.

Адміністрація Дональда Трампа оголосила про нові обмеження експорту у відповідь на звинувачення Москви у спробі отруїти екс-шпигуна Сергія Скрипаля на території Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «"Не будемо розраховуватися американськими доларами" - Росія відреагувала на заяву США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути