середа, 10 листопада 2021 10:55

Нападом на кордон із Білоруссю керує Путін - прем'єр Польщі

Нападом на кордон із Білоруссю керує Путін - прем'єр Польщі
У Варшаві вважають, що сценарій на кордоні з Польщею Лукашенко втілює за вказівкою Путіна. Фото: Михаил Метцель, ТАСС

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко втілює сценарій президента Росії Володимира Путіна на польському східному кордоні.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на екстреному засіданні парламенту 9 листопада, пише TVP Info.

"Безпеку нашого східного кордону грубо порушують. Це перша подібна ситуація за 30 років, коли ми можемо сказати, що цілісність наших кордонів піддають випробуванню", - сказав Моравецький.

Він вважає, що неоімперська політика Росії прогресує. А Лукашенко є "виконавцем сценарію відновлення Російської імперії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда вимагає заборонити польоти над ЄС авіакомпаніям, які перевозять мігрантів у Білорусь

Масштабний потік мігрантів, за задумом Путіна, має дестабілізувати Європейський Союз. Авторами дестабілізаційних дій є Лукашенко під керівництвом Путіна.

"Ідеться про поширення хаосу не лише в нашій країні, а й у всьому ЄС. Сьогодні ми протистоїмо цьому за інших обставин, ніж 2015-го чи 2016 року. Ми переконали партнерів НАТО та ЄС у тому, що спільно захищаємо східний кордон Альянсу та Союзу", - зазначив Моравецький.

На кордоні з Білоруссю отаборилися не біженці, а мігранти. Їх привезли й використовують як живий щит для дестабілізації ситуації в Польщі й країнах Балтії, наголосив глава польського уряду.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів із дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку.

9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон і потрапили на територію Польщі. Вони знесли огорожі на околицях міста Кринки й села Біловеж.

Зараз ви читаєте новину «Нападом на кордон із Білоруссю керує Путін - прем'єр Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути