Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 12:52

Напад на Білорусь розцінимо, як напад на Росію - заявив посол

Напад на Білорусь розцінимо, як напад на Росію - заявив посол
Напад на Білорусію - це напад на Росію, вважає російський посол Михайло Бабич

Посол Росії в Білорусі Михайло Бабич, 49 років, заявив, що Москва розцінить військовий напад на Білорусь, як напад на себе. Так він прокоментував інформацію про плани створити постійну американську військову базу в Польщі.

"Дуже важливий момент і для наших білоруських партнерів і, головне, для всіх тих, хто щось задумує: будь-який військовий напад на Білорусь буде розцінюватися, як напад на Росію, та матиме відповідні наслідки", - передає слова Бабича UNN.

Росія та Білорусія єдині у питаннях військової політики, "яка гарантує абсолютну безпеку" громадян обох держав, каже російський посол.

"У цій ситуації ми нарощуємо свої зусилля відповідно до обстановки. У нас із нашими білоруськими партнерами у цій частині абсолютне взаєморозуміння: у нас діє регіональне угруповання військ і сил, і на сьогодні сформовані всі компоненти, які необхідні як для оборони, так і для удару у відповідь", - сказав він.

Збільшення американського військового контингенту поблизу кордонів Росії та Білорусі не сприятиме безпеці сусідніх країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія будує ядерні бази на кордоні з ЄС: опублікували докази

"Ні Польщі, ні сусіднім державам, де розгортаються американські бази, нічого хорошого таке протистояння не принесе", - вважає Бабич.

18 вересня 2018-го польський президент Анджей Дуда попросив американського лідера Дональда Трампа побудувати в Польщі постійну військову базу США. Трамп відповів, що американська влада зараз розглядає можливість будівництва бази.

Зараз ви читаєте новину «Напад на Білорусь розцінимо, як напад на Росію - заявив посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути