вівторок, 21 червня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Лідери двох країн домовилися допомогти відбудувати Україну

Лідери двох країн домовилися допомогти відбудувати Україну
Канада та Нідерланди будуть і надалі допомагати Україні. Фото: pixabay.com

Канада та Нідерланди продовжать надавати Україні підтримку для протидії агресії Росії.

Про це після телефонної розмови прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з його нідерландським колегою Марком Рютте повідомив офіс глави канадського уряду, пише "Укрінформ".

"Прем'єр-міністри Трюдо та Рютте обговорили російське незаконне та невиправдане вторгнення в Україну й погодилися щодо важливості подальшої військової, фінансової та гуманітарної підтримки українського уряду та народу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це наша війна" - Нідерланди допоможуть Україні гаубицями

Вони обговорили нещодавню рекомендацію Єврокомісії стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, а також шлях євроінтеграції України.

"Трюдо наголосив на твердій відданості Канади співпраці з партнерами у Євросоюзі задля підтримки відбудови України, а також впровадження реформ для тіснішої інтеграції із ЄС", - зауважили в повідомленні.

Також політики висловили спільне занепокоєння глобальними наслідками російської військової агресії проти України і домовилися.

17 червня Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Лідери двох країн домовилися допомогти відбудувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути