неділя, 17 листопада 2019 15:43

"Нах**на такий союз" - Лукашенко публічно "наїхав" на Росію

"Нах**на такий союз" - Лукашенко публічно "наїхав" на Росію
Лукашенко зізнався, що Білорусі на потрібен альянс із РФ. Фото: informator.press

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країні не потрібен альянс з Росією. Бо вона щороку диктує нові умови.

"Коли ти вступаєш в якесь об'єднання, ти розраховуєш, що з кожним місяцем, роком не буде гірше, ніж до цього. Що відбувається у нас (з Росією - ред.). Нам кожен рік підсовують нові умови, і ми постійно в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо. Вибачте, нах**на потрібен тоді такий союз", - заявив Лукашенко після голосування в день парламентських виборів у Білорусі, повідомляє "Інтерфакс-Захід".

Також Лукашенко заявив, що Білорусь не створює з РФ військовий альянс.

"Тільки не пишіть, що ми тут створюємо з Росією якийсь альянс, щоб висунути танки проти вас (проти Заходу - ред.). Ніколи цього не буде", - заявив він, звертаючись до польського журналіста з проханням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші країни не мають кордонів" - Зеленський зустрівся з Лукашенком

Попри слова президента, Білорусь продовжує підтримувати партнерські стосунки із Кремлем, адже залежить від РФ політично і фінансово. За словами голови уряду Росії Дмитра Медведєва, вони надають сусідній державі кредити, які за останні роки оцінюється в мільярди доларів.

Спецслуби країн співпрацюють в рамках договору "Союзної держави". Білорусь неодноразово безпідставно затримувала українців, яких згодом доставляли в Росію. Наприклад, Павла Гриба. Серед затриманих і український журналіст Павло Шаройко та підприємець Олександр Скиба. Крім того, Білорусь жодного разу не визнала агресію Росії на Донбасі чи в Криму.

Сьогодні у Білорусі почалися дострокові парламентські вибори - обирають депутатів Палати представників Національних зборів. Для участі в голосуванні в країні і за її межами відкрилися 5831 і 46 виборчих дільниць відповідно. Вони працюватимуть з 9:00 до 21:00 за київським часом. На виборах зареєстрували понад 6,88 млн людей, що голосуватимуть. Також місцевий Центрвиборчком акредитував більше 28 тис. національних і 1 028 міжнародних спостерігачів за виборами.

Зараз ви читаєте новину «"Нах**на такий союз" - Лукашенко публічно "наїхав" на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути