Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2021 13:33

На деяких британських дорогах до кінця року дозволять безпілотні авто

На деяких британських дорогах до кінця року дозволять безпілотні авто
Ілюстрація автономного водіння автомобіля / Getty Images

За заявою британського уряду, до кінця року на деяких дорогах Королівства дозволять безпілотні автомобілі.

Міністерство транспорту країни заявило в середу, 28 квітня, що працює над "конкретними формулюваннями", щоб оновити правила дорожнього руху для безпечного використання систем безпілотних транспортних засобів. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai запускає безплатне самохідне таксі

Велика Британія - перша країна, що оголосила про дозвіл та регулюватиме використання безпілотних транспортних засобів на малих швидкостях на магістралях. Перші такі машини, можливо, з'являться на дорогах загального користування вже цього року.

Регулювання почнеться з автоматизованих систем утримання смуги руху. Вони використовують передавачі й програмне забезпечення, щоб утримувати автомобілі в межах смуги руху, даючи можливість прискорюватися й гальмувати без участі водія. В уряді заявили, що використання цих систем буде обмежено дорогами зі швидкість менше ніж 60 км/год.

За прогнозами міністерства транспорту, до 2035 року приблизно 40% нових машин у Великій Британії зможуть самостійно керувати. Це дасть можливість створити до 38 тис. нових кваліфікованих робочих місць.

"Автопромисловість вітає цей життєво важливий крок використання автоматизованих транспортних засобів на дорогах Великої Британії. Він виведе країну в авангард безпеки дорожнього руху й автомобільних технологій", - сказав гендиректор лобістської групи автомобільної промисловості "Товариство виробників і трейдерів автомобілів" Майк Хоуз.

Але страхові компанії попереджають, що мета Сполученого Королівства - стати лідером у впровадженні безпілотних авто - може мати неприємні наслідки, якщо автовиробники й органи-регулятори не роз'яснять поточні обмеження технологій. Вони кажуть, що терміни "автоматизовані системи" чи "самостійне водіння" збивають із пантелику водіїв, змушуючи думати, що машини можуть керувати самі. Це, на їхню думку, може спричинити аварії та заперечну реакцію громадськості на нові технології.

Небезпека, що водії можуть неправильно розуміти технології стала проблемою в США, де регулюючі органи розглядають близько 20 аварій, пов'язаних з інструментами допомоги водієві від Tesla, такими як система "Автопілот".

Зараз ви читаєте новину «На деяких британських дорогах до кінця року дозволять безпілотні авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути