Ексклюзиви
середа, 11 травня 2022 15:59

МЗС Німеччини скликає цього тижня НАТО і G7

МЗС Німеччини скликає цього тижня НАТО і G7
Участь у зустрічі G7 візьме й міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запросила "Велику сімку" на зустріч у п'ятницю в землі Шлезвіг-Гольштейн.

Опісля вона очікує колег з НАТО у Берліні, повідомила речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу в середу, повідомляє Укрінформ.

"У фокусі зустрічі (G7) стоїть російська агресія проти України та її вплив, зокрема, на енергозабезпечення та забезпечення продовольством у світі", - зазначила Зассе.

Участь у зустрічі візьмуть також глави дипломатичних відомств України Дмитро Кулеба та Молдови Ніколай Попеску, віртуально долучиться керівник МЗС Індонезії, що головує в групі G20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з міністрами країн ЄС

Окрім українського блоку питань, буде обговорено роль Китаю, ситуацію в Тихоокеанському регіоні, Афганістані, Африці, на Близькому Сході тощо.

У суботу та неділю в Берліні на запрошення Бербок та генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ НАТО.

"Зустріч вперше пройде в такому форматі, буде проведено довірливий обмін думками. Мета - посилення політичних консультацій, зміцнення політичного виміру Альянсу", - зазначила Зассе.

На зустріч запрошені глави МЗС Швеції та Фінляндії.

Німеччина планує передати Україні артилерійські системи одразу після навчання українських військових. Але задовольнити всі потреби України Німеччина самотужки не зможе, тому допомагатимуть Нідерланди.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Німеччини скликає цього тижня НАТО і G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути