четвер, 22 квітня 2021 10:26

Чоловікам заборонили зваблювати жінок: прийняли закон

Чоловікам заборонили зваблювати жінок: прийняли закон
Міністерство юстиції США / Reuters

22 квітня 1886 року американський штат Огайо ухвалив закон, що забороняє чоловікам спокушувати жінок. Закон стосувався всіх чоловіків понад 18 років, які працювали вчителями чи інструкторами з жінками. Він навіть забороняв чоловікам мати секс за обопільної згоди з жінками будь-якого віку, якщо ті їх чогось навчають. Покарання за порушення становило від двох до 10 років тюрми.

"Закон про спокушання" в Огайо був не першим. Штат Вірджинія ухвалив закон, за яким не можна було мати секс із будь-якою неодруженою і цнотливою дівчиною, якщо чоловік зробив це, обіцяючи одружитися. Ухвала штату Нью-Йорк 1848 року оголосила незаконним "спокушати будь-яку неодружену жінку з цнотливим характером, обіцяючи їй шлюб". Закон штату Джорджія заборонив чоловікам "спокушати доброчесну неодружену жінку, спонукати її піддатися його хтивим обіймам і дозволяти пізнавати її в плотський спосіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До золотих родовищ добирався кожен третій

Ці закони застосовувалися лише від періодично, але кількох людей фактично притягнули до відповідальності й засудили. У Мічигані чоловіка засудили за звинуваченням у розбещенні, але апеляційний суд зробив усе, щоб скасувати рішення. Захист зняв більшість обвинувачень, аргументуючи це тим, що після першої зустрічі жінка перестала бути доброчесною.

У деяких випадках жінки використовували ці закони для примусу чоловіків до шлюбу. Житель Нью-Йорка в суді 1867 року, який наближався до обвинувального вироку, запропонував жертві викликати священника. І суд миттєво перетворився на церемонію одруження.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікам заборонили зваблювати жінок: прийняли закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути