Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2020 16:11

Мільйони швачок втратили роботу через коронакризу

Мільйони швачок втратили роботу через коронакризу
Скасовано готові замовлення на складі в Бангладеш / The Guardian

Американські і європейські модні доми відмовилися платити зарубіжним постачальникам понад $16 млрд після спалаху пандемії.

Американські Центр за глобальні права робітників і Консорціум прав робітників порахували, що швейні фабрики і постачальники по світу втратили понад $16,2 млрд доходу в період з квітня по червень. Відомі бренди скасували замовлення чи відмовилися платити за одяг, який замовили пошити до спалаху пандемії. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мода на спортивне: як карантин змінив тренди

Постачальникам у Бангладеш, Камбоджі і М'янмі довелося призупинити роботу чи закритися. Мільйони працівників втратили роботу.

"Під час коронакризи перекошена платіжна система дала змогу західним брендам зміцнити фінансове становище, пограбувавши постачальників із бідних країн", - сказав співавтор дослідження Скотт Нова.

У відкритому листі у квітні Асоціація виробників одягу Камбоджі звернулася до покупців із закликом дотримуватися контрактів і захистити 750 тис. робітників, які працюють у швейній промисловості країни.

У Бангладеш понад мільйон швачок звільнили через скасування замовлень і відмову покупців платити. Попри те, що уряд виділив фабрикам $500 млн для покриття втрат робочих місць, бангладеські робітники повідомили, що їм не платять місяцями.

Прагнучи привернути увагу брендів і роздрібних продавців, автори дослідження запустили у квітні "Трекер Covid-19", щоб відстежувати, чи виконують західні компанії договірні зобов'язання. Бренди Topshop Arcadia Group, Walmart, Urban Outfitters і Mothercare вказано серед тих, хто частково не виконує. Навпаки значна кількість великих брендів і роздрібних продавців, включаючи Gap, H&M, Zara, почали виконувати зобов'язання через тиск міжнародних організацій та ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Мільйони швачок втратили роботу через коронакризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути