субота, 28 листопада 2020 18:47

Мер погрожує зупинити фінансування поліції

Мер погрожує зупинити фінансування поліції
Масові акції протесту у Польщі. Фото: radiosvoboda.org

Мер Варшави Рафал Тшасковський пообіцяв зупинити співфінансування поліції.

Такими методами він пригрозив правоохоронцям, якщо вони не припинить застосовувати насильство до учасників акцій проти заборони на аборти, повідомляють на сайті мерії, передає "Радіо Свобода".

За словами Тшасковського, поліція за останні декілька днів змінила своє ставлення до демонстрантів – проти людей застосували кийки та газ.

"Ще кілька тижнів тому поліція займалася захистом демонстрантів. Тепер, як ви бачите, поліція за політичним наказом змушена порушувати основні принципи, яким вона повинна слідувати", - зазначив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марші незалежності правоохоронці застосували зброю

Також він додав, що правоохоронці не мають застосовувати силу проти мирних демонстрантів. Окрім того, після кожного застосування сили поліція повинна надати звіт у парламентський комітет.

Тшасковський пообіцяв, що влада столиці буде стежити за діями поліції в ці вихідні. Якщо знову будуть порушені стандарти роботи, то він разом з іншими мерами міст розглядатиме питання про зупинку співфінансування правоохоронців.

22 жовтня Конституційний трибунал Польщі посилив антиабортне законодавство. У країні проходять масові акції протесту. Уряд Польщі на тлі масових протестів заявив, що відкладає виконання рішення Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Мер погрожує зупинити фінансування поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути