четвер, 23 червня 2022 17:23

Макрон уперше прокоментував мізерну перевагу на парламентських виборах

Макрон уперше прокоментував мізерну перевагу на парламентських виборах
Президент Франції Еммануель Макрон вперше прокоментував результати парламентських виборів. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон уперше прокоментував результати парламентских виборів. Його центристська партія втратила парламентську більшість і тепер не зможе ухвалювати закони без домовленостей з опозицією.

У телезверненні на національних каналах 23 червня визнав, що ці вибори "підсвітили" соціальні проблеми у Франції. Однак закликав опозицію "залишити внутрішню боротьбу" та "вийти за межі політики". Макрон заявив, що їм "разом доведеться навчитися нового способу управління та ухвалення законів", передає RFI.

Французький президент зазначив, що опозиційні партії дали зрозуміти про готовність працювати з урядом "за основними темами".

"Вони готові просуватися вперед за основними темами, такими як рівень і якість життя, робочі місця, енергетика, клімат і охорона здоров'я", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готовий на все": Макрон наробив гучних заяв щодо війни в Україні

Макрон виключив створення "уряду національної єдності". За його словами, зараз такий крок "не виправданий".

Повідомив, що влітку у парламенті представлять невідкладні законопроєкти, особливо спрямовані на пом'якшення наслідків інфляції та зростання цін на енергоносії.

Також Макрон закликав опозицію якнайшвидше "з усією прозорістю роз'яснити, як далеко вони готові зайти" у своїй підтримці таких заходів, які не фінансуватимуться внаслідок підвищення податків.

Президент Франції резюмував, що сам був переобраний у квітні "на платформі амбітних реформ", які розраховував провести. Тож парламентський "глухий кут" повинен привести "не до застою, а до діалогу і готовності слухати один одного".

13 червня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у країні розпочинається період військової економіки. Франція нарощуватиме озброєння.

На виборах до парламенту Франції різниця між президентським блоком та об'єднанням лівих партій становить лише 21 442 голоси. З мінімальною перевагою лідером виборчих перегонів став блок "Разом!" на чолі з президентом Еммануелем Макроном. Блок Макрона отримав 25,75% голосів, а блок лівих партій NUPES на чолі з Жан-Люком Меланшоном лише на 0,09 відсотка менше — 25,66%.

Зараз ви читаєте новину «Макрон уперше прокоментував мізерну перевагу на парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути