середа, 24 жовтня 2018 08:32

Космічні війська США з'являться через 2 роки

Космічні війська США з'являться через 2 роки
Зараз військово-космічні проекти США контролюють Військово-повітряні сили. Фото: АFP

США планують створити космічні війська до 2020 року.

Про це на конференції 23 жовтня повідомив віце-президент Майк Пенс, який очолює Національну космічну раду, передає "Голос Америки".

"На першому етапі [космічні війська] не виглядатимуть як інші, вже діючі, види Збройних сил. Наразі йдеться про консолідацію [ресурсів] ,а в майбутньому Конгрес і президентські адміністрації зможуть розширювати і розвивати космічні війська", - сказав Пенс.

За його інформацією, незабаром президент Дональд Трамп попросить Конгрес об'єднати в одну команду військових і цивільних експертів, що відповідають за безпеку в космосі. Об'єднане космічне командування буде формуватися за зразком нинішнього командування військ спеціального призначення.

"Космос - точно таке ж потенційне поле битви, як суша, небо і море. І Америка буде домінувати там точно так само, як зараз ми домінуємо тут, на Землі", - додав Пенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський астронавт розкритикував ідею космічних військ Трампа

Пентагон вже багато років попереджає про те, що космос стає сферою, через контроль над якою можуть розгорнутися військові дії, – так само, як земля, повітря і море.

У березні цього року президент США Дональд Трамп заявив, що хоче, аби американські військові створили новий підрозділ космічних сил, що діятиме окремо від армії, флоту і ВПС Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Космічні війська США з'являться через 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути