субота, 29 лютого 2020 15:15

Коронавірус: у Франції за день зафіксували 19 нових випадків

Коронавірус: у Франції за день зафіксували 19 нових випадків
У Франції зростає кількість людей з коронавірусом. Фото: Preview

У Франції за день зафіксували 19 нових випадків зараження коронавірусом.

У суботу в країні відбудеться екстрене засідання Ради оборони і ради міністрів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олів'є Веран, передає RFI.

"У Франції епідемія перейшла в новий етап, і ми переходимо зараз до другої стадії (з трьох - ред.): вірус циркулює нашою територією, і ми маємо сповільнити його поширення", - заявив він.

Міністр також назвав правила, які слід виконувати, щоб понизити ризики зараження: слід мити руки, використовувати одноразові хусточки, також слід уникати рукостискань, оскільки це зараз найпоширеніший спосіб передачі вірусу. Медичні маски, навпаки, не мають ніякого ефекту, якщо ви самі не хворієте і не були в контакті з хворими людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ще одну людину госпіталізували з підозрою на коронавірус

"Загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусом у Франції збільшилася до 57 осіб. Двоє пацієнтів померли, 43 людини ушпиталено, ще 12 пройшли курс лікування і були виписані з лікарні. Загалом на території Євросоюзу підтверджено понад 800 випадків зараження коронавірусів, 19 людей загинули", - сказано у повідомленні.

Якщо коронавірус пошириться на території України, у всіх громадян буде можливість отримати необхідну допомогу. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: у Франції за день зафіксували 19 нових випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути