Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2021 09:32

Колишній чоловік понад 20 років надсилав троянди на могилу Монро

Колишній чоловік понад 20 років надсилав троянди на могилу Монро
Мерілін Монро в знаменитій сцені з вихором, що задирає сукню / Wikipedia

14 січня 1954 року американська акторка Мерілін Монро вийшла заміж за бейсболіста Джо Ді Маджіо.

1952-го бейсболіст з New York Yankees Ді Маджіо попросив знайомого влаштувати побачення з Монро - блондинкою, яка стала на тоді відомою моделлю й актрисою. Зірка Монро злетіла після другорядних ролей у фільмах "Безглузда робота" і в трилері "Не стукайте" 1952 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Г'ю Гефнер не був впевнений, що видаcть 2-й номер журналу Playboy

Преса одразу приділила максимум уваги стосункам і почала їх докладно висвітлювати. Проте Монро і Ді Маджіо воліли бути непублічними. 14 січня 1954-го пара одружилася в Сан-Франциско. Монро, мабуть, розповіла про плани весілля комусь на кіностудії, і той злив інформацію в пресу, тому подію широко описали.

Поки Монро і Ді Маджіо були на медовому місяці в Японії, акторку попросили приїхати в Корею і виступити для американських солдатів, дислокованих там. Вона приїхала, залишивши чоловіка в Японії.

Після того, як сім'я повернулася в США, проблеми продовжували наростати. Ді Маджіо відчував дискомфорт через сексуальний імідж дружини.

У вересні 1954 року на знімальному майданчику в Нью-Йорку режисер Біллі Вайлдер знімав комедію "Сверблячка сьомого року". У ній Монро виконувала сцену, в якій стоїть над ґратами метро, і повітря підіймає її спідницю. Зібрався натовп роззяв і преса. Коли її спідницю знову і знову підносив вихор, юрба бурхливо раділа, а чоловік, який був на знімальному майданчику, вчинив скандал.

Ді Маджіо і Монро розлучилися в жовтні 1954-го, за 274 дні після весілля. Монро звинуватила чоловіка в жорстокій поведінці.

Після цього вона вийшла заміж за драматурга Артура Міллера 1956 року. Але їх шлюб теж закінчився розлученням в січні 1961-го, через що Монро впала в депресію. У лютому 1961 року її поклали в психіатричну клініку.

Ді Маджіо домігся її звільнення і відвіз у весняний тренувальний бейсбольний табір у Флориді для відпочинку. Хоча ходили чутки про їх повторний шлюб, вони зберегли статус хороших друзів.

Коли 5 серпня 1962-го 36-річна Монро померла від передозування наркотиками, Ді Маджіо влаштував похорон. Протягом наступних десятиліть, аж до своєї смерті 1999-го, він кілька разів на тиждень надсилав троянди на її могилу в Лос-Анджелесі.

Зараз ви читаєте новину «Колишній чоловік понад 20 років надсилав троянди на могилу Монро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути