Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 14:47

КНДР закупила обладнання для ракет через посольство у Берліні

КНДР закупила обладнання для ракет через посольство у Берліні
КНДР отримала обладнання і технологію для програми з розробки балістичних ракет через своє посольство в Берліні. Фото: wscom.com.br

Північна Корея зуміла отримати обладнання і технологію для програми з розробки балістичних ракет через своє посольство в Берліні.

Про це заявив глава німецького Федерального відомства із захисту конституції (BfV), передає Deutsche Welle. Ханс-Георг Маасен, глава відомства, сказав: "Ми визначили, що діяльність, пов'язана із закупівлями, відбувається там, на наш погляд, щодо ракетної програми, а також деякою мірою щодо ядерної програми". Однак не уточнюється, яку саме технологію та обладнання закупили.

Маасен стверджує, що вони були подвійного призначення - можуть бути використані для цивільних та військових цілей. І запевнив: "Коли ми виявляємо щось подібне, то намагаємося цьому запобігти. Але ми не можемо гарантувати, що виявлятимемо та зупинятимемо всі випадки."

Окрім того, відомо, що деталі для програм Пхеньяна "були придбані через інші ринки, або, через тіньові фірми, які придбали їх у Німеччині".

Згідно із розслідуванням журналістів NDR, контррозвідка отримала інформацію про закупівлі Північної Кореї 2016-го і 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Кім Чен Ин витратив резервний фонд КНДР

Ці предмети, як повідомляється, були використані для розробки ракетної програми країни.

2014 року північнокорейський дипломат намагався отримати спеціальний пристрій, який використовується у розробці хімічної зброї.

Північна Корея за 2017 рік заробила $200 млн, в тому числі за рахунок продажу зброї до Сирії і М'янму і поставок вугілля через Росію і Китай.
Про це йдеться в конфіденційному звіті незалежних спостерігачів ООН, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «КНДР закупила обладнання для ракет через посольство у Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути