субота, 14 грудня 2019 13:49

Китай буде шукати планети, придатні для життя

Китай буде шукати планети, придатні для життя
Китай починає пошук нових планет Фото: glavcom.ua

З 2030 року у Китаї почнеться реалізація програми "Міінь". Її метою є вивчення космічного простору за межами Сонячної системи і пошуку планет, придатних для життя.

Про це передає УНН.

"Цей проект стане черговим проривом Китаю в галузі фундаментальних досліджень", - підкреслив Юань Цзе, генеральний директор Китайської корпорації аерокосмічної науки і техніки.

Для пошуку позаземного життя запустять серію літальних апаратів з сучасними телескопами, інфрачервоними детекторамии для спостереження за областями космосу. Вчені шукатимуть воду і здійснювати замір температурних режимів, які б гарантували виживання людини.

У найближче десятиліття Китай планує стати найбільш передовою космічною державою. Одночасно буде вестися активне будівництво навколоземної орбітальної станції КНР. "Ми відкриємо нову еру в області досліджень космосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Китай відновлять торгівлю

До 2045 року на Місяці буде завершено будівництво китайської місячної бази. До цього ж часу КНР збирається відправити космонавтів на Марс.

З січня країна успішно вивела на орбіту 29 космічних апаратів, випереджаючи США (25) і Росію (22). За підрахунками, в навколоземному просторі вже знаходиться близько 200 супутників, сконструйованих і побудованих в КНР.

У китайському місті Сучжоу побудували 3D-стіну, яка стала найбільшої в світі структурою 3D-друку.

Споруда являє собою штучну огорожу завдовжки понад 500 м. Основне її призначення - захист берегової лінії від ерозії шляхом поглинання енергії водної течії.

Зараз ви читаєте новину «Китай буде шукати планети, придатні для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути