Ексклюзиви
середа, 09 червня 2021 18:19

Кит ледь не вбив двох рибалок

Кит ледь не вбив двох рибалок
Горбатий кит біля австралійських берегів, 23 червня 2011-го / Getty Images

Двоє рибалок ледь не загинули через те, що на їхній човен біля австралійських берегів вистрибнув кит.

Друзі Нік і Метт рибалили в неділю, 6 червня, коли кит вистрибнув з води й упав на човен, ледь не вбивши обох. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кит ледь не проковтнув двох жінок, які пливли в човні

18-річного Ніка доправили в лікарню в Канберрі зі зламаною шиєю й серйозними травмами голови. Він досі в комі. Метт лікувався від струсу мозку й порізів.

Подруга сім'ї Кармен Бартлі розпочала збирати кошти на лікування хлопців на краудфандинговій платформі GoFundMe, бо родині бракує грошей. У зверненні вона написала, що ці двоє "не мали жодного уявлення, що поблизу кит".

Поки не повідомляють, коли Нік прокинеться, і як травми вплинули на його мозок. У заяві родини йдеться, що його майбутнє невідоме.

Поліція повідомила, що парамедики зустріли судно з хлопцями й надали їм домедичну допомогу, перш ніж доправити до лікарні.

"Інцидент показує небезпеку, яку ці величезні ссавці можуть становити для тих, хто на воді. Кількість китів, що мігрують на північ, в останні дні різко збільшилася, а морська служба повідомляє, що вони мігрують ближче до берегів, ніж у попередні роки", - сказав поліцейський Джо Макналті.

Поліція випустила попередження громадській безпеці, оскільки в сезон міграції кити наближаються до австралійських берегів.

Поліція вважає, що кит також міг поранитися. Місцева Служба національних парків і дикої природи разом з Організацією порятунку й дослідження китоподібних в Австралії шукає кита, щоб допомогти в разі потреби.

Зараз ви читаєте новину «Кит ледь не вбив двох рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути