неділя, 19 грудня 2021 03:14

Картину свині продали за рекордні $26,6 тис.
6

Свиня-живописець на ім'я Пігкассо
Фото: CATERS NEWS
Свиня-живописець на ім'я Пігкассо
Свиня-живописець на ім'я Пігкассо
Свиня-живописець на ім'я Пігкассо
Свиня-живописець на ім'я Пігкассо

Свиня-художник з ПАР на прізвисько Пігкассо стала всесвітньо відомою. Її роботу продали за рекордні $26,6 тис.

Картину "Дика і вільна" купив у понеділок, 13 грудня, за кілька годин після виставлення на продаж, німецький покупець Пітер Ессер. Це перевершує попередній рекорд у $18,6 тис. за витвір мистецтва тварини, встановлений шимпанзе Конго у 2005 році. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежники взяли на службу свиню і пошили їй уніформу

Картина - велике полотно з синіми, зеленими та білими акриловими смугами, на створення якого у Пігкассо пішло кілька тижнів. Свиня створила сотні картин за останні п'ять років після того, як її господиня Джоан Лефсон врятувала від бійні, коли тварина була ще поросятом.

Пара живе у Farm Sanctuary SA – притулку для врятованих сільськогосподарських тварин у долині Франшхук у Південній Африці.

Джоанна сказала, що хотіла побити світовий рекорд Конго, але натомість вирішила просто показати, наскільки розумні та креативні тварини. По завершенні роботу розмістили у соцмережах та продали протягом 72 годин.

"Це не просто візуально яскрава та красива картина, це важливий момент для Пігкассо та сільськогосподарських тварин. Ви не можете дивитися на це і не надавати великого значення їхньому інтелекту, індивідуальності та творчості", - каже Джоанна.

Пігкассо врятували за місяць після народження з промислового свинарства на околиці Кейптауна у 2016 році. Джоанна зауважила, що свиня вміла малювати після того, як кілька старих пензлів випадково залишила у її стійлі. Вона вирішила розвинути інтерес свині, і тепер у п'ятирічному віці Пігкассо створила понад 400 творів оригінального мистецтва. Доходи від усіх продажів йдуть на утримання Farm Sanctuary SA та догляд за тваринами.

В американському Нью-Йорку пожежники працевлаштували свиню. Назвали її Пенні. Тварину взяли із місцевої ферми.

Зараз ви читаєте новину «Картину свині продали за рекордні $26,6 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути