Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 10:04

Каннський кінофестиваль: оголосили формат проведення

Каннський кінофестиваль: оголосили формат проведення
Каннський кінофестиваль проведуть у скороченому форматі. Фото: REUTERS

73-й Каннський кінофестиваль цього року відбудеться 27-29 жовтня в Палаці фестивалів Palais і конгресів. Організатори вирішили провести його в скороченому форматі.

Про це повідомили на офіційному сайті заходу.

На кінофестивалі покажуть 4 з 56 фільмів офіційної програми 2020 року. Зокрема, захід відкриється "Тріумфом" Еммануеля Куркола, а завершиться анонсом опери Бруно Подалідеса "Два Альфреда".

Крім того, на ньому покажуть стрічку "Справжні матері" японського режисера Наомі Кавасе й дебютний фільм грузинського режисера Деа Кулумбегашвілі "Початок".

Журі, склад якого поки невідомий, присудить Золоті пальмові гілки короткометражним фільмам і призи програми Cinéfondation. Головний подарунок не вручатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кемерон повідомив про кінець зйомок сиквела "Аватара"

"Ми дуже раді провести фестиваль у жовтні, але шкода, що ми не зробили цього в травні. Фільми з офіційного відбору тепер знову покажуть на набережній Круазетт. Для нас гордість знаходитись у Каннах разом з його жителями та всіма професіоналами, з якими ми працюємо пліч-о-пліч щороку", - сказав президент Каннського фестивалю П'єр Лескюр.

Каннський фестиваль мав відбутись з 12 по 23 травня, але його перенесли через коронавірус. Наступний 74-й захід пройде з 11 по 22 травня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Каннський кінофестиваль: оголосили формат проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути