Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2020 08:31

Кандидатка в президенти Білорусі заявила про погрози з українського номера

Кандидатка в президенти Білорусі заявила про погрози з українського номера
На Світлану Тихановську тиснуть, щоб вона зняла свою кандидатуру з виборів. Фото: svoboda.org

Найбільше кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська під час її передвиборчої кампанії хотіла здатися і припинити передвиборчу боротьбу після телефонного дзвінка з українського номера.

Про це вона сказала в інтерв'ю для видання "Настоящее время".

На питання, коли було найтяжче і хотілося здатися, Тихановська відповіла, що найбільше її вразив один телефонний дзвінок.

"Я пам'ятаю найяскравіший, звичайно, момент - це той телефонний дзвінок, коли я була впевнена, що далі не піду, тому що це все було вже занадто. Коли подзвонили і сказали, що тебе до в'язниці, у тебе дітей відберуть. Причин для цього не було, знаєте", - сказала Тихановська.

За її словами, це був дзвінок з українського номера - співрозмовник вимагав припинити передвиборчу агітацію, та погрожував арештом. Спочатку вона запанікувала та вирішила, що, в першу чергу, повинна захистити своїх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурент Лукашенка сховався в Україні

"Ну це таке, знаєте, було так низько і підло. Я ніколи з цим не стикалася. Жодна мама не пожертвує своїми дітьми заради кого б там не було", - пояснила Тихановська.

У той момент вона саме збирала підписи, аби мати змогу стати кандидаткою в президенти країни.

"Об'єктивних причин мене саджати до в'язниці або дітей забирати в дитбудинок не було. І вирішила, якщо я прийму якісь заходи безпеки, то цього можна буде уникнути, - Це був найбільш напружений момент. Але взагалі в той період ти щоранку прокидаєшся - і тобі страшно. Страшно, що прийдуть зараз з обшуком, тому що це був той період, коли забрали Сергія", - розповіла Тихановська.

Відомого політтехнолога Віталія Шклярова затримали в Мінську.

Правоохоронці Білорусі вважають, що чоловік під гасло "Країна для життя" у соцмережах мобілізовував протестний електорат навколо суперників Лукашенка – родини Тихановських.

Зараз ви читаєте новину «Кандидатка в президенти Білорусі заявила про погрози з українського номера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути