пʼятниця, 06 квітня 2018 08:41

Качинський сподівається, що Росію "зловлять за руку" в Смоленській катастрофі

Качинський сподівається, що Росію "зловлять за руку" в Смоленській катастрофі
Качинський озвучив терміни нового розслідування катастрофи під Смоленськом. Фото: wikimedia.org

Глава партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський в інтерв'ю виданню Gazeta Polska прокоментував тему Смоленського слідства. На його думку, ще слід дочекатися заключної експертизи.

"Ми повинні бути реалістами: якщо ми самі не впораємося з цим, то ніхто нам не допоможе, ніхто не буде ризикувати своїми міжнародними відносинами. Тут діє такий принцип: ми будемо знати стільки, скільки самі визначимо", - упевнений Ярослав Качинський, пише Wprost.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухівку на літаку Качинського могли встановити в Росії - експерт

"Тут особливо важливими, а може, навіть переломними можуть виявитися результати діяльності американських експертів, які кілька тижнів тому працювали в місті Мінськ-Мазовецький на такому ж Ту-154", - підкреслив Качинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти США довели факт вибуху на літаку Качинського

"Однак ми повинні почекати їх. Це надзвичайно точний, просунутий технічний аналіз, що вимагає часу. Згідно з прогнозом, ці дослідження займуть близько року, може, трохи більше. Доповненням до цієї роботи будуть дії групи експертів, скликаних прокуратурою", - оголосив глава "Право і справедливість". Це означає, що остаточних результатів смоленського слідства поляки не дізнаються до найближчої роковини катастрофи.

Політик також висловився про очікувану реакцію Росії на результати польського слідства.

"Якби така причетність була виявлена, то без сумніву, Кремль повів би себе так само, як і у випадку з усіма іншими доведеними злочинами Росії: він би не здався. Росія, схоплена за руку, виявиться скомпрометована в очах усього світу, але буде все заперечувати. Це її спосіб дії", - зазначив Ярослав Качинський.

Катастрофа Ту-154 сталася під Смоленськом у квітні 2010 року. Літак з главою держави Лехом Качинським на борту розбився при заході на посадку. В результаті загинули 96 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Качинський сподівається, що Росію "зловлять за руку" в Смоленській катастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути