Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 17:24

Відомі автомобільні концерни проводили досліди над людьми

Відомі автомобільні концерни проводили досліди над людьми
Три автомобільні корпорації Volkswagen Group, Daimler и BMW примушували людей вдихати складовий елемент вихлопних газів дизельного мотора. Фото: caradvice.com.au

Три автомобільні корпорації Volkswagen Group, Daimler и BMW звинувачують в дослідах над людьми.

У 2007 році в рамках маловідомого дослідження 25 людей примушували вдихати вихлопи дизельного палива. Експертименти відбувалися у клініці, керованій університетом Аахена, повідомляє Stuttgarter Zeitung.

Під час зазначених тестів здорові люди давали згоду на короткочасні впливи діоксиду азоту. Результати дослідження опублікували в 2016 році. Організація, яка проводила - Європейське дослідне об'єднання із захисту навколишнього середовища і здоров'я в транспортному секторі.

"Ми вражені масштабом досліджень і їх здійсненням. Ми засуджуємо експерименти найсуворішим чином ", - заявили у Daimler.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найжорстокіших психологічних експериментів, які проводились над людиною

Журналісти з New York Times виявили, у 2014 році виробник автомобілів під час випробувань примушували мавп вдихати вихлопні гази, щоб довести їхню нешкідливість.

Експерименти проводилися над дизельним мотором автомобіля Volkswagen Beetle в лаболаторних умовах. Було задіяно 10 мавп. Досліди проводив центр, організований фірмами Volkswagen, Daimler, BMW та Bosch. BMW стверджує, що не брала участь у цьому дослідженні. Bosch завпеняє, що покинула дослідницький центр у 2013 році.

28 січня Volkswagen перепросив у Bloomberg за експерименти.

"Ми вважаємо, що цей науковий метод був помилкою, і ми просимо вибачення за це", - заявила компанія.

Дизельна технологія залишається основним джерелом прибутку для німецьких автовиробників, навіть коли попит поступово знижується в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Відомі автомобільні концерни проводили досліди над людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути