Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 22:38

Іракські війська розпочали зачистку територію від Ісламської держави

Іракські війська розпочали зачистку територію від Ісламської держави
Ірак зачищає територію від ІДІЛ. Фото: Topwar

Ірак заявив у суботу, 3 лютого, про початок масштабної військової операції у західній провінції Анбар уздовж кордону із Саудівською Аравією. Метою операції є зачищення пустельної території від залишків бойовиків "Ісламської держави" (ІД).

В операції беруть участь підрозділи іракської армії, бійці місцевих племен, а також авіація коаліції під проводом США, повідомляє DW.

Військові заявляють, що у перші години операції було захоплено десятки вибухових пристроїв та транспортних засобів, які належали ісламістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина готується до бойових дій на кордоні з Сирією

ІД захопила значну частину території Іраку в 2014 році. Подальша війна з ісламістами призвела до того, що 2,6 мільйона іракців стали внутрішньо переміщеними особами. У грудні 2017 року прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив, що вся територія його країни є "цілковито звільненою" від ІД. Однак у суботу, 3 лютого, прем'єр заявив, що в країні продовжують діяти окремі підрозділи терористів, "особливо у віддалених пустельних районах". Аль-Абаді заявив, що пріоритетною задачею його уряду є відновлення регіонів, які контролювалися екстремістами ІД.

Зараз ви читаєте новину «Іракські війська розпочали зачистку територію від Ісламської держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути