вівторок, 27 серпня 2019 12:46

Хто така Сезарія Евора і чому Google присвятив їй дудл

Автор: Google
 

27 серпня у пошуковій системі Google з'явився новий Doodle. Так компанія відзначила день народження всесвітньо відомої співачки Сезарії Евори.

Сезарія Евора народилася 27 серпня 1941-го у Мінделу (Кабо-Верде) у сім'ї музиканта Жюстін да Круз Евора і кухарки Дони Джоани. Дитинство молода співачка провела у притулку, а з 17-річного віку почала працювати у музичних барах рідного міста. Спочатку Сезарія виконувала традиційні пісні для Островів Зеленого Мису "морна", а також африканські пісні у стилі "фаду".

Свій перший сольний альбом співачка записала у 43 роки у столиці Португалії.

На початку 1980-х Сезарія Евора почала тур Європою. А вже 1988-го стала знаменита на весь світ. Особливе визнання співачка отримала після виходу її 4-го альбому "Міс Перфумаду" 1992-го.

У вересні 2011-го Евора оголосила про завершення співочої кар'єри, а 17 грудня 2011-го Сезарія Евора померла у Кабо-Верде у віці 70 років. Причиною смерті легендарної співачки стала серцево-легенева недостатність іта артеріальна гіпертензія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google створив дудл на честь українського письменника

Google встановила на свій офіційний акаунт в Instagram фотографію роботи української пенсіонерки. Вишивка 65-річної жительки Кривого Рогу Людмили Кисельової набрала майже 70 тис. "лайків".

Зараз ви читаєте новину «Хто така Сезарія Евора і чому Google присвятив їй дудл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути