Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 02:09

Храм Гробу Господнього знову відкриють

Храм Гробу Господнього знову відкриють
28 лютого відкриють Храм Гробу Господнього. Фото: ticketforplane.ru

Храм Гробу Господнього знову відкриється в середу, 28 лютого.

Про це оголосили лідери церкви після того, як Ізраїль призупинив план оподаткування майна церкви в Єрусалимі, повідомляє Timesofisrael.

Храм Гробу Господнього знову відкриється після того, як місто призупинить збір церковних податків. До цього він був закритий протягом 3 днів церквами в знак протесту проти руху муніципалітету Єрусалиму і в очікуванні ізраїльського законодавства, яке вплинуло б на здатність церков продавати свою землю.

"Після конструктивного втручання прем'єр-міністра, Церкви з нетерпінням чекають зустрічі з міністром Ханеббі і всіма тими, хто любить Єрусалим, щоб забезпечити, що наше Святе місто, де наша християнська присутність продовжує стикатися з викликами, залишається місцем, де 3 монотеїстичні релігії можуть жити і процвітати разом ", - йдеться в заяві керівників церкви.

Просування законодавства, підтримане Міністерством юстиції, рішуче виступає проти церковних лідерів, які засуджують те, що вони вважають спробами Ізраїлю обмежити їх здатність купувати і продавати свої єдині реальні активи - реальні нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Ізраїлю ускладнив можливе розділення Єрусалима

На додаток до муніципалітету Єрусалиму, який призупинив дії по збору податків в останні тижні, уряд також призупинить всі закони, що знаходяться на розгляді, про церковні землі, поки комітет не обговорить це питання.

Повідомляється, що комітет буде працювати, враховуючи інтереси всіх задіяних сторін, щоб сформулювати рішення питання муніципальних податків на майно, що належить церквам, які не є будинками для поклоніння.

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі в неділю, 25 лютого, закрили в знак протесту проти нововведень в податкове законодавство Ізраїлю. Законопроект, який буде обговорюватися під час засідання міністерської комітету Ізраїлю, дає право державі експропріювати (примусово відчужувати майно) землі церкви, які та здає в оренду приватним компаніям.

Зараз ви читаєте новину «Храм Гробу Господнього знову відкриють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути