З 24 листопада у фінських супермаркетах можна буде купити хліб із цвіркунами.
Масова вага комах у виробі становитиме 3% повідомляє Savon Sanomat.
Для виготовлення однієї хлібини будуть використовувати близько 70 цвіркунів - 3% ваги в готовому виробі.
"Цвіркуни є гарним джерелом білка, містять корисні жирні кислоти, кальцій, залізо і вітамін B12", - заявив Югані Сібаков, директор з інновацій пекарні Fazer.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анджеліна Джолі нагодувала дітей цвіркунами
На початку листопада у Фінляндії дозволили вживати комах у їжу.
Пекарня Fazer розробляла технологію виготовлення хліба з комахами з початку літа.
Перші партії Sirkkaleipä - "хліба з цвіркунами" - будуть доступні лише в супермаркетах столиці Гельсінкі.
У мережі з'явилось відео південнокорейського кулінарного шоу, на якому спробували новий сухпай ЗСУ. Ведучим передали пакет з новим сухпаєм, не попередивши їх, що знаходиться всередині.Дегустаторам сподобався чай та розчинна кава. Але їх здивували сухарі-галети - в Кореї хліб не сушать.
Коментарі