четвер, 22 лютого 2018 11:19

Французького "відеопірата" оштрафували на 83 млн євро

Французького "відеопірата" оштрафували на 83 млн євро
До 2 років ув'язнення засуджено 41-річного адміністратора піратського сайту для онлайн -перегляду відео. Фото: telegraf.com.ua

У Франції до 2 років ув'язнення засудили 41-річного адміністратора піратського сайту для онлайн-перегляду відео. Він також зобов'язаний заплатити штраф у розмірі 83,6 млн євро за завдані збитки.

Обвинувачений, якого визнали винним у "виготовленні підробленої продукції" та "тіньовій зайнятості", наразі ховається від правосуддя, повідомляють УНН. Завдані ним збитки оцінюються в 83,6 млн євро. Такий штраф він повинен виплатити професійним об'єднанням працівників кіно- і телеіндустрії, а також компаніям Disney, 20th Century Fox, Warner Bros, композиторам і звукозаписним компаніям (зокрема Sacem).

Відомо, що підсудний був адміністратором піратської платформи Streamiz, другої за значимістю в цій тіньовій області у Франції. Платформа, доступ до якої зараз заблокований, налічувала в своєму каталозі 40 тис. фільмів, переглянутих 500 млн разів (250 тис. унікальних відвідувачів у день). А деякі фільми ще навіть не встигли вийти на DVD носіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автори "Кіборгів" заявили про викрадення фільму піратами

Скаргу на сайт подала 2009-го Французька федерація дистриб'юторів кінопродукції. Підозрюваного затримали 2011 року. Тоді він виходив з квартири в передмісті Парижа, ніс у рюкзаку загорнуті в шкарпетки 30 тис. євро. Відповідно до джерела, близького до розслідування, за 2 роки підсудному вдалося заробити близько 150 тис. євро на рекламі. Під час обшуку були також знайдені документи, що свідчать про наявність рахунків за кордоном. Потім підозрюваний не з'явився на допит і був оголошений в розшук.

Розробники Flight Simulator Add-On вбудували шкідливе програмне забезпечення в гру, щоб боротися з піратством.
Якщо користувач намагається встановити неофіційну версію гри, вірус краде його дані з кешу браузера Chrome і відправляє їх на сервера FSLabs, пише Motherboard.

Зараз ви читаєте новину «Французького "відеопірата" оштрафували на 83 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути